همه چیز راجع به جراحی پلاستیک صورت

جراحی پلاستیک صورت چیست؟

شاید با شنیدن عمل جراحی پلاستیک صورت این گونه تصور کنید که نتیجه ی جراحی  صورتی مصنوعی و پر از مواد ساختگی خواهید داشت. اما باید به شما بگوییم که تصور شما کاملا اشتباه است زیرا منظور از کلمه پلاستیک در این نوع جراحی به معنای شکل و قالب می باشد و در نتیجه ی این عمل می توان ظاهر و قالب چهره فرد را بهبود بخشید و نواقص آن را برطرف نمود. منظور از نواقص ظاهری صورت نواقصی همچون  شکاف لب، فرم نا معمول گوش ها و بینی، آسیب های مختلفی مانند ضربه دیدگی، سوختگی و… می باشد.  امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی بسیاری از این اشکالات را به وسیله جراحی پلاستیک و در کمتر از چند ساعت می توان برطرف نمود. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با هر آنچه که لازم است درباره ی عمل جراحی پلاستیک صورت بدانید آشنا نماییم.

جراحی پلاستیک صورت

بر اساس تشخیص پزشک جراحی پلاستیک مورد نیاز صورت به دو بخش جراحی ترمیمی  یا بازسازی و جراحی زیبایی تقسیم می شود.

1- جراحی پلاستیک ترمیمی یا به اصطلاح بازسازی برای افرادی توصیه می شود که که با این مشکلات ظاهری مختلفی همچون شکاف لب و کام، گوش ‌های برآمده و … متولد می‌ شوند و یا دچار بیماری های پوستی مانند سرطان پوست هستند. اما مشکلات دیگری که در اثر حوادث و سوانحی همچون تصادف، سوختگی و… به وجود می آیند را نیز می توان با این نوع جراحی برطرف نمود.

2- جراحی پلاستیک زیبایی صورت جهت بهبود ظاهر اجزای مختلف صورت انجام می گیرد که شامل برجسته‌ سازی صورت، برجسته‌ سازی چشم، کاشت چانه و گونه، لیپوساکشن، از بین بردن چین و چروک  و جوانسازی صورت می ‌باشد.

انواع جراحی پلاستیک صورت

جراحی پیوند بینی / سپتوپلاستی: جراحی بینی خارجی و داخلی که در آن غضروف و استخوان مورد بازسازی قرار می گیرد تا در نتیجه ی آن ظاهر و عملکرد بینی بهبود پیدا کند.

 جراحی پلک: این جراحی در ناحیه بالایی یا پایینی پلک به جهت بهبود ظاهر چشم ها صورت می گرد.

ریتیدکتومی: این جراحی مربوط به پوست صورت و گردن بوده و برای مکشیدن پوست و حذف چین و چروک اضافی انجام می گردد.

 برولیفت: به جهت بهبود و از بین بردن چین و چروک ‌های ناحیه ی پیشانی و ابرو این جراحی صورت می گیرد.

 لیپوساکشن: این جراحی جهت برداشتن و خالی نمودن چربی مازاد زیر چانه یا گردن انجام می شود.

 ایمپلنت ‌های چهره: به جهت برجسته سازی اجرای مختلف صورت از جمله ناحیه ی لب ها و چانه انواع ایمپلنت های چهره کاربرد دارند.

 اتوپلاستی: افرادی که در ناحیه ی غضروفی گوش دچار برآمدگی شدیدی می باشند می توانند با انجام این جراحی مشکل خود را برطرف نمایند.

 ریکاوری جراحی پلاستیک صورت

اغلب عمل های جراحی‌های پلاستیک  صورت نیازی به به بستری طولانی مدت در بیمارستان ندارند و تقریبا سرپایی می باشند. اما جراحی هایی که نیاز به بستری دارند مدت اقامت شما در بیمارستان نهایتا 2 الی 3 روز به طول می انجامد. پس از عمل جراحی و پیش از آن که از کلینیک یا بیمارستان مرخص شوید پزشک جراحتان، شما را در خصوص مراقبت های لازم  ،رژیم غذایی مناسب و داروهای مورد نیاز در مدت ریکاوری راهنمایی خواهد نمود.  در نهایت یک هفته پس از جراحی بخیه‌ های دائمی و جراحی در مطب عمل برداشته خواهند شد.

مراقبت های بعد از جراحی پلاستیک

1.از انجام تمرین های هوازی به مدت دو هفته بپرهیزید.

2.از وزنه‌ برداری و ورزش‌های تماسی به مدت یک ماه اجتناب نمایید.

3.دارو های خود را به موقع مصرف نمایید.

4.از مصرف آسپرین اجتناب کنید.

عوارض جراحی پلاستیک صورت

هر نوع جراحی پلاستیک می ‌تواند عوارضی داشته باشد که جراحی پلاستیک صورت هم از این قاعده مستثنا نیست. یکی از شایع‌ ترین عوارض جراحی پلاستیک صورت به وجود آمدن تجمع خونی زیر پوست می‌ باشد که ممکن است در حدود ۲ درصد از تمام عمل‌ های لیفت چندین ساعت پس از عمل برای بیمار پدید آید. همچنین ممکن است بعد از جراحی صورت عوارضی مثل فلج عصب، عفونت، زخم پوست، جای عمل برجسته (کلوئید)، ضایعات رنگی نا منظم، ریزش مو و …. اتفاق بیفتد، اما خیلی نادر می ‌باشند.